petak, 12. srpnja 2013.

Ljetno štivo

Za mene ljeto osim zabave i izlaska predstavlja i puno vremena za čitanje. Volim pogledati dobar film, pratim neke serije, ali kada bih morala birati između filma i knjige, odabrala bih knjigu. Razlog je taj što čitajući čitatelj sam stvara dojam o liku, prostoru pa i samoj radnji koja se događa. Film predstavlja način na koji je određena osoba vidjela i doživjela određenog lika i situaciju te ga odlučila prikazati publici. Iako je ovo beauty blog, svaka šminkerica zaslužuje i odmor, a nema boljeg odmora uz lagano, ljetno štivo!

Prva knjiga koju sam kupila ovo ljeto bila je Produženi vikend, spisateljice Veronice Henry za koju kažu da je kraljica ljubavnih romana. Ovo je prvo njeno djelo koje sam pročitala i to mi je čak trebalo dva dana. Da nisam imala nikakvih obveza trebalo bi mi manje jer kad počnem nešto čitati ne odvajam se dok ne dovršim. Kao što vidite na slici cijena knjige je 39,99 i možete ju naći na Tisku, Tisak Media centrima i slično.



Produženi vikend govori prepričava sudbinu nekoliko likova koji se spletom okolnosti nađu na istom mjestu, pansionu imenom Kućica na moru, za vrijeme jednog produženog vikenda. Carla i Luca su par koji su uz Trevora i Monique vlasnici Kućice na moru. Za vrijeme produženog vikenda Carlina bivša ljubav, Nick, dolazi sa svojim prijateljima proslaviti svoju momačku zabavu. Protresena osjećajima, za koje je mislila da ne postoje, povjerava se Angelici, radnici u pansionu. Kako ne bi bilo zanimljivo bez ljubavnog trokuta, Angelica je zaljubljena u Lucu već duže vrijeme, ali iz poštovanja prema šefici, Carli, ništa ne poduzima u vezi toga. Jedan od posjetitelja je Colin, koji dolazi na vikend sa ljubavnicom i kćeri koju ima s njom, a to naravno ne smije saznati njegova žena u gradu. Drugi par su Dan i Laura. Laura dolazi u Cornwall u potragu za svojim biološkim ocem.
Otkako je vidjela Nicka, ne može ga izbaciti iz misli. Prisjeća se trenutaka koje su proveli zajedno i razloga zbog kojeg su prekinuli. Nakon jedne posjete u njegovoj sobi shvaća da ga nikada nije preboljela. Problem nastane kada ju Luca, sadašnji dečko, te iste večeri zaprosi. Hoće li reći da? Hoće li otići Nicku? To vam neću reći. Morat ćete uzeti knjigu u ruke i uživati u stranicama ove priče.

Kratak sadržaj na stražnjoj stranici knjige možete vidjeti ovdje.


Mnogi ne vole čitati zbog trauma sa školskim lektirama. Knjige shvaćaju kao obvezu, a nitko ne voli obveze. Stoga vam preporučujem, ako već niste, uzmite ovo lagano štivo u ruke i uživajte u ljetu! :)

Čitate li i volite li ovakve postove?
LP!

2 komentara: